Ismét remekeltek a Sághy-sok az ágazati vizsgákon!

Ezúttal a panziós, fogadós tanulók vették sikerrel a megmérettetést, hiszen június 16-én és 17-én sikeresen számoltak be megszerzett tudásukról. A turizmus-vendéglátás ágazati alapvizsga gyakorlata négy vizsgarész teljesítéséből állt össze – a HSZC Csongrádi Sághy Mihály Technikum Szakképző Iskola és Kollégiuma diákjai pedig méltán lehetnek büszkék teljesítményükre.

A „konyhatechnológiai tevékenység” keretében a következő követelmények voltak: szakmai területenként meghatározott műveletek, munkafeladatok önálló elvégzése. A munkaterület birtokbavétele, ellenőrzése. Zöldséges rizottó elkészítéséhez szükséges alapanyagok előkészítése, az étel konyhatechnológiai úton történő elkészítése, esztétikus tálalása, az étel jellegének megfelelően történő díszítése 3 normál adagban. A munkaterület, munkavégzés utáni alapos tisztítása, beleértve a vizsga során használt eszközöket, berendezéseket is. A vizsgázóknak folyamatosan figyelnie kellett a vele párhuzamosan dolgozó tanulótársakra is, a tűz-, munka- és balesetvédelmi előírásokat szigorú betartása mellett. A diákoknak a fentiekre 90 perc állt rendelkezésre. A „cukrászati termékkészítés” a gyakorlatban barackízzel töltött linzerkarika-készítést jelentett, a tanult technológiával 90 perc alatt kellett 10 süteményt abszolválni. Ezzel azonban nem volt vége, hiszen az „értékesítési tevékenység” keretében elő kellett készíteni a termet, 2 főre megteríteni, fogadni a vendégeket, majd 2 adag alkoholmentes kevert italt, ugyanennyi adag főételt és desszertet felszolgálni 60 perc alatt. Végül portfóliót kellett készíteniük, ami az iskola székhelye szerinti régióban megtalálható, a tanuló által választott turisztikai attrakció, valamint szálláshely bemutatását jelentette szóban és PPT-prezentációban.

A melléklet fotókon iskolánk 9.B osztályos tanulói közül Doma Maja Inez, Magyar Natália Éva,  Keller – Pintér Nikoletta Vivien,  Csáki Krisztina és Pindzsulya Olivér az oktatói testületből Palásti István és Tápai Krisztina látható.

Az ágazati alapvizsga elnöke Csikota Mihály volt, aki elismerően szólt a tanulók elvégzett munkájáról, de természetesen felhívta a figyelmet a hibákra is. A csoport átlaga 4,16 lett.

Való Edit
vizsgabizottsági tag,turizmus-vendéglátás oktató

Folytatódtak az ágazati vizsgák
Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


Skip to content